Tillval till webbplatsen

Ett snyggt bildspel är användbart för att presentera produkter, tjänster eller aktuella kampanjer på din webbplats eller webbshop.

En blogg eller webbdagbok är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen ligger högst upp.

Bloggar är ofta informella och personligt skrivna. Företag som använder bloggar för att informera om vad som händer på företaget kan på så sett ge en mjukare bild av företaget än i pressmeddelanden som ofta är ganska stela.

Blogginlägg på företags webbplatser kan publiceras under ”Aktuellt” eller ”Senaste nytt”.

Med ett tillägg för digital nedladdning i webbshopen kan du sälja digitala filer som videoklipp, fotografier, musik och grafisk konst utan kostnader för förpackning och transport.

Bilder är starka budskapsbärare som kan förstärka eller förtydliga det du vill förmedla. På samma sätt är film ett effektivt kommunikationsmedel som många gånger berättar mer om din verksamhet än exempelvis en text på webbplatsen eller en trycksak.

Det finns många fördelar med att ha en flerspråkig webbplats, och beroende på vilken typ av verksamhet du har kan det vara ett bra sätt att utnyttja en eller flera extra marknader.

Om du är aktiv på sociala medier kan du enkelt länka dina senaste inlägg till webbplatsen. Till exempel från Facebook, Flickr, Google+, Instagram, Linkedin, Twitter, Vimeo eller YouTube.

Vinterbadarnas förening, Hembygdsföreningen, Släktträdet, Taekwondoföreningen och Bostadsrättsföreningen kan vara föreningar som känner behov av att lösenordsskydda hela eller delar av sin webbplats.

Marknadsföring via e-post kan vara ett kraftfullt verktyg för att engagera nuvarande och blivande kunder och öka chansen att bli deras förstahandsval vid framtida köp. 

Sätt upp ett mål för varje utskick. Vet du inte varför du skickar ett nyhetsbrev kommer inte mottagaren att förstå det heller. Det kan till exempel handla om att få mottagaren att läsa mer om produkterna/tjänsterna du erbjuder, att köpa en vara till kampanjpris, att fylla i ett undersökningsformulär, ladda ner en e-bok, etc.

Med hjälp av bokningssystem på webbplatsen är det enklare att hantera bokningar och administration.

Bland annat ger bokningssystemet en bra överblick över kommande och befintliga kunder och nyttig information om dem. Med den information som systemet samlar in blir det enklare för att fokusera på att ta hand om kunderna istället för att lägga tid på att dubbelkolla bokningar.

WooCommerce är det populäraste WordPress-tillägget för e-handel. Det finns över fyra miljoner installationer och man beräknar att det driver mer än en tredjedel av alla nätbutiker i världen. Det är lättanvänt och integreras smidigt med WordPress. 

WooCommerce är ett tillägg med öppen källkod som direkt efter att det installerats klarar det mesta, men som sedan kan byggas ut med tusentals olika utökningar och tillägg. Med betalda tillägg kan WooCommerce-butiken byggas ut till att ta bokningar, erbjuda medlemskap, skapa återkommande betalningar genom abonnemang, skapa dynamiska prissättningsregler och mycket mer.

Close Menu